Öğrenme Alanları (Learning Areas)
Öğrencilerin Gelişimine Yardım Ediyoruz
Future Classroom Lab öğrencilerin planlamalarına, tasarımlarına ve kendi çalışmalarını üretmelerine izin verir. Üretim alanında bilginin basit tekrarı yeterli değildir, öğrenciler gerçek bilginin inşası etkinlikleri ile çalışırlar. Yorumlama, analiz, grup çalışmaları ve değerlendirme Üretim sürecinin önemli parçalarıdır.
Üretim için anahtar noktalar:
-
Yaparak öğrenme: Öğrenenler kendi içeriklerini üretmede ve yapmada aktif olarak yer alırlar. Bunlar öğrenenlerin hayal güçlerini geliştirmelerine ve yenilik üretmelerine izin veren etkenliklerdir.
-
İlgi çekici teknoloji kullanımı: ICT tasarım öğrenci tarafında oluşturulan içeriği yaymak için birçok yol sunmaktadır.
-
Öğrenenlerin ince yeteneklerinin gelişimi: Sunum, planlama ve takım çalışması dahil proje tabanlı çalışmalar ile öğrencilerin ince becerilerinin geliştirilmesi
-
Öğrencilere kendi öğrenmeleri üzerinde bağımsızlık ve sahiplik verilmesi: Görevler ile öğrencilerin katılımını arttırmak ve kişisel sorumluluk duygularını desteklemeye yardımcı olmak.
-
Gerçek yaşam için üretmek: Öğrencilerin sosyal girişimcilikleri, okul veya yerel toplum refahını arttırmaya yönelik projeler başlatmaları ve uygulamalarıyla desteklenebilir.
-
Öğrenci çalışmalarının gösterimi: Öğrenciler zamanla kendi öğrenme portfolyalarını oluşturabilirler ve bu da farklı disiplinler arasında bağlantı kurmalarını ve gerçek yaşam içeriklerini sınıf çalışması olarak sunmalarını sağlayabilir.
Faydalı araçlar:
-
Chroma key
-
Yüksek çözünürlüklü kamera
-
Dijital kamera (cep boyu)
-
Flip kamera
-
Video düzenleme yazılımı
-
Ses kayıt cihazları
-
Podcast yazılımı
-
Animasyon yazılımı
-
Streaming yazılımı
Production Area
Future Classroom Lab allows students to plan, design and produce their own work. In the field of production, simple repetition of knowledge is not enough, students work with activities for the construction of real knowledge. Interpretation, analysis, group work and evaluation are important parts of the production process.
Key points for production:
Learning by doing: Learners are actively involved in producing and making their own content. These are activities that allow learners to develop their imaginations and innovate. Engaging use of technology: ICT design offers many ways to disseminate student-created content. Development of learners' fine skills: Developing students' fine skills through project-based work, including presentation, planning, and teamwork. Giving independence and ownership over their learning: Increasing student engagement with tasks and helping to foster a sense of personal responsibility. Generating for real life: Students' social entrepreneurship can be supported by initiating and implementing projects to improve school or local community well-being. Demonstration of student work: Students learn from their own learning over time. they can build their portfolios, which can enable them to make connections between different disciplines and present their real-life content as classroom work.
Useful tools:
Chroma keyHigh definition cameraDigital camera (pocket size)Flip cameraVideo editing softwareVoice recordersPodcast softwareAnimation softwareStreaming software
FCL küçük bir alana sahiptir ve burada geleneksel bir sınıfta öğretmenlerin teknoloji kullanarak öğrencilerin katılımını ve etkileşimini nasıl arttırabilecekleri örneklendirilir. Future Classroom Lab’de öğretmenler öğrenci katılımını ve etkileşimini arttırmak için teknolojiyi kullanırlar. Geleneksel öğrenme ortamlarında tüm öğrencilerin aktif olarak katılımının sağlanması aşılması gereken bir zorluktur. Çözümler tabletler ve akıllı telefonlar gibi bireysel cihazlarla, interaktif beyaz tahta ve interaktif öğrenme içerikleri arasında değişiklik gösterir. Etkileşim alanı öğrenmede hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin aktif katılımlarını gerektirir.
Etkileşim için anahtar noktalar:
-
Fiziksel alanın yeniden düzenlenmesi: Satır düzeninden oluşan geleneksel sınıf paradigmasını kırmak için öğrenciler değişik oturma düzenler deneyebilir. (örneğin at nalı şeklinde veya küçük gruplar halinde)
-
Aktif öğrenenler için seyirciler: ICT öğrencilerin aktif olmaları için, kendi öğrenme stillerini destekleyici farklı yollar ile fırsatlar sunmaktadır.
-
Sınıf motivasyonu için 1:1 computing: 1:1 computing netbooklar, tabletler veya akıllı telefonlar ile sağlanabilir. Bu daha fazla kişiselleştirilmiş öğrenme, öğrenci motivasyonunda artış sağlar.
-
Denetimden iletişime: Birçok yazılım, sınıf yönetiminin yanı sıra öğrencilerin kendi cihazları üzerinden artık yeni işbirliği ve iletişim işlemlerine izin vermektedir.
Faydalı araçlar:
-
İnteraktif tahta
-
Öğrenme yanıt sistemleri ve cihazlar
-
Mobil öğrenme cihazları
-
IWB için OER içerik
-
Sınıf yönetim sistemler
FCL has a small space and here is an example of how teachers in a traditional classroom can use technology to increase student engagement and interaction. In the Future Classroom Lab, teachers use technology to increase student engagement and interaction. Ensuring the active participation of all students in traditional learning environments is a challenge to be overcome. Solutions range from individual devices such as tablets and smartphones to interactive whiteboards and interactive learning content. The interaction space requires the active participation of both students and teachers in learning.
Key points for interaction:
Rearrangement of physical space: To break the traditional classroom paradigm of rows, students can try different seating arrangements. Audiences for active learners: ICT offers opportunities for students to be active in different ways that support their learning styles. 1:1 computing for classroom motivation: 1:1 computing with netbooks, tablets or smartphones can be provided. This more personalized learning leads to an increase in student motivation. From control to communication: Many software now allow new collaboration and communication operations on students' own devices as well as classroom management.
Useful tools:
Interactive board
Learning response systems and devices
Mobile learning devices
OER content for IWB
Classroom management systems
Future Classroom Lab’de öğrenciler, çalışmalarını sunmak, iletmek ve geri bildirim almak için bir dizi farklı araçlara ve becerilere ihtiyaç duyacaklardır. Öğrenci çalışmalarının sunumu ve dağıtımı, derslerin planlanmasında öğrencilerin çalışmalarına iletişimsel bir boyut ekleyebilmek için dikkate alınan bir faktördür. Etkileşimli sunular için tasarım ve düzen ile özel bir alan ayrılmış olması sonuçların paylaşımını, etkileşimi ve geri bildirimini destekler. Online yayın ve paylaşım ayrıca teşvik edicidir. Öğrencilerin online kaynakları kullanmaya alışmalarına yardımcı olduğu gibi eSafety ilkelerine aşina olmalarına da yardımcı olacaktır.
Sunum için anahtar noktalar:
-
Öğrenme için paylaşım ve iletişim: Sonuçların paylaşımı ilginç bir çalışma ürütmek kadar önemlidir. ICT hem yüz yüze hem de online etkileşimli ve cazip sunular yapmak için bir çok yol sunmaktadır.
-
Geniş dinleyiciler ile etkileşim: Sunum akranların ve öğretmenlerin geri dönüt verebildiği etkileşimli bir eylemdir. Fiziksel düzen bu süreci destekleyebilir.
-
Geri dönüt becerilerinin geliştirilmesi: Akran-görüşmeciler rolünde dinleyiciler aktif bir rol alırlar ve onlar yapıcı geri dönüt vermeyi öğrenirler. Sunular sadece öğretmen için veya öğretmene yönelik hazırlanmaz. Tüm sınıf veya geniş bir topluluk için hazırlanır.
-
Okul çalışmalarına eSafety’nin gömülmesi: İndirmeden ve yüklemeden önce öğrenciler online kaynakların kullanım sorumluluğu hakkında düşünmelidir. Kendileri içerik üreticisi olacaklarından dolayı öğrenciler online kaynakları kritik olarak değerlendirmeyi ve içerikleri paylaşmadan önce telif hakları ve izinlerine uyma gerekliliğini öğrenirler.
Faydalı araçlar:
-
Yeniden tasarlanabilir mobilyalar ile sunum alanı
-
Sunumun daha kaliteli olarak sunulması için sunum için ayrılmış HD projeksiyon/ekran
-
Online yayın araçları (blog, VLE, online paylaşım siteleri)
In the Future Classroom Lab, students will need a range of different tools and skills to present, communicate and receive feedback on their work. The presentation and distribution of student work is a factor that is taken into account in planning lessons to be able to add a communicative dimension to students' work. Design and layout and a dedicated space for interactive presentations support results sharing, interaction and feedback. Online posting and sharing is also encouraging. It will help students become familiar with eSafety principles as well as helping them get used to using online resources.
Key points for the presentation:
Sharing and communication for learning: Sharing results is just as important as producing interesting work. ICT offers many ways to make interactive and engaging presentations, both face-to-face and online. Interaction with a wide audience: Presentation is an interactive activity in which peers and teachers can give feedback. The physical setting can support this process. Developing feedback skills: In the role of peer-interviewers, listeners take an active role and learn to give constructive feedback. Presentations are not prepared only for the teacher or for the teacher. It is prepared for the whole classroom or the wider community. Embedding eSafety in schoolwork: Before downloading and installing, students should think about the responsibility of using online resources. As they will be content creators themselves, students learn to critically evaluate online resources and to comply with copyrights and permissions before sharing content.
Useful tools:
Presentation area with redesignable furniture HD projection/screen dedicated for presentation for better quality presentationOnline broadcasting tools (blog, VLE, online sharing sites)
Future Classroom Lab’de, öğrenciler kendilerini keşfetmek için teşvik edilirler; onlara pasif dinleyiciler olmaları yerine aktif katılımcı olmaları için fırsatlar verilir. Araştırma alanında, öğretmenler öğrencilerin kritik düşünme becerilerini geliştirmek için sorgulamaya dayalı ve proje tabanlı öğrenme fırsatları sunar. Bu konsepti esnek mobilyalar destekler ve fiziksel alanlar, grup çalışmaları, eş çalışmaları veya bireysel çalışmalar için çabucak yeniden tasarlanabilirler. Yeni teknolojiler zengin, çok yönlü ve gerçek hayat verileri sağlayarak araştırmalara katkı sağlarlar.
Araştırma için anahtar noktalar:
-
Kritik düşünme becerilerinin geliştirilmesi: Öğrenciler kaliteli kaynakları nasıl bulacaklarını ve bilgiyi nasıl yöneteceklerini öğrenirler.
-
Problem çözme becerisinin geliştirilmesi: Öğrenciler çözmek için bir amaca ve zorluğa sahiptir. Zorluk – sorun öğrenci tarafından belirlenir ve bu öğrencilerin güçlerini, potansiyellerini, önceliklerini görmek üzerine kurulur.
-
Öğrenenler aktif araştırmacılar olur: Çeşitli medyalar (metin tabanlı, video, ses, görsel, deney sonuçları, sayılar vb.) arasında araştırma yapmak sınıf etkinliklerinin temelidir. Sorgulama gözlemleyerek, bilimsel deneyler yürüterek, anketler düzenleyerek, robotlar kullanılarak vs. geliştirilir.
-
Müfredatlar arası projelerin teşvik edilmesi: Disiplinler arası öğrenme öğrenenlerin analiz etmesine ve bir şeyi çoklu bakış açısı ile anlamasına yardımcı olur.
-
Keşfederek öğrenme: Öğrenciler modüller oluşturabilir, fikirleri test edebilir ve sonuçları değerlendirebilirler. Teknoloji öğrenenlere yaparak-yaşayarak öğrenmeleri için birçok farklı yol sunar.
-
Dış dünya ile bağlantı kurmak: Okul konularının yapay sınırları içinde çalışmak yerine, öğretmenler ve öğrenciler gerçek yaşam zorluklarını ve araştırma verilerini seçerler.
Faydalı araçlar:
-
Veri Logları
-
Robotlar
-
Mikroskoplar
-
Online Laboratuvarlar
-
3D Modeller
In the Future Classroom Lab, students are encouraged to explore themselves; they are given opportunities to be active participants rather than passive listeners. In the research field, teachers provide inquiry-based and project-based learning opportunities to develop students' critical thinking skills. Flexible furniture supports this concept and can be quickly repurposed for physical spaces, group work, partner work or individual work. New technologies contribute to research by providing rich, versatile and real-life data.
Key points for research:
Developing critical thinking skills: Students learn how to find quality resources and manage information. Developing problem-solving skills: Students have a purpose and a challenge to solve. The challenge – the problem is determined by the student and is based on seeing the strengths, potentials, priorities of these students. Learners become active researchers: Researching among various media (text-based, video, audio, visual, experiment results, numbers, etc.) is the basis of classroom activities. Observing inquiry, conducting scientific experiments, conducting surveys, using robots, etc. Encourage cross-curricular projects: Interdisciplinary learning helps learners analyze and understand things from multiple perspectives. Learning by discovery: Students can create modules, test ideas, and evaluate results. Technology offers learners many different ways to learn by doing. Connecting with the outside world: Instead of working within the artificial boundaries of school subjects, teachers and students choose real-life challenges and research data.
Useful tools:
Data Logs,Robots, Microscopes ,Online Labs, 3D Models
In the Future Classroom Lab, students are encouraged to explore themselves; they are given opportunities to be active participants rather than passive listeners. In the research field, teachers provide inquiry-based and project-based learning opportunities to develop students' critical thinking skills. Flexible furniture supports this concept and can be quickly repurposed for physical spaces, group work, partner work or individual work. New technologies contribute to research by providing rich, versatile and real-life data.
Key points for research:
Developing critical thinking skills: Students learn how to find quality resources and manage information. Developing problem-solving skills: Students have a purpose and a challenge to solve. The challenge – the problem is determined by the student and is based on seeing the strengths, potentials, priorities of these students. Learners become active researchers: Researching among various media (text-based, video, audio, visual, experiment results, numbers, etc.) is the basis of classroom activities. Observing inquiry, conducting scientific experiments, conducting surveys, using robots, etc. Encourage cross-curricular projects: Interdisciplinary learning helps learners analyze and understand things from multiple perspectives. Learning by discovery: Students can create modules, test ideas, and evaluate results. Technology offers learners many different ways to learn by doing. Connecting with the outside world: Instead of working within the artificial boundaries of school subjects, teachers and students choose real-life challenges and research data.
Useful tools:
Data Logs,Robots, Microscopes ,Online Labs, 3D Models
Working collaboratively with others in Future Classroom Lab learning spaces is essential. Teamwork is carried out throughout the research, production and presentation activities. The quality of cooperation is determined by the sense of belonging, responsibility sharing and decision-making process within the group. ICT helps create rich ways of communication and collaboration. Collaboration in the 21st century classroom is not limited to face-to-face and simultaneous communication. In addition, online and asynchronous conversations can take place.
Key points for cooperation:
Peer collaboration: Learning to communicate and work with others are probably the most important skills a child can learn. It can strengthen students' sense of social responsibility if extended across the school. Teamwork to better include: Working in a group teaches children to be among different learners. Learning through play: Play is common to all children. Digital games and simulations can be used to make learning more engaging. Online collaboration: Collaboration can be extended to after-school tasks through supervised use of online learning environments and social networks. Let ideas fly: Brainstorming is great, allowing students to use their natural creativity and imagination It is a group activity.
Useful tools:
Interactive board Collaborative desks with projector
Mind mapping software
Brainstorming board / wall
Geliştirme alanı informal öğrenme ve kendini yansıtma (self-reflection) için bir alandır. Öğrenci çalışmasını bağımsız olarak kendi hızında yapabilir. Ayrıca öğrenciler okulda ve evde formal sınıf düzenlemelerinin dışında kendi ilgi alanlarına yoğunlaşarak informal öğrenmeler gerçekleştirebilir. Öz yönelimli öğrenmeyi güçlendirecek yollar sunarak okul, öğrenenlerin kendini yansıtma ve üst bilişsel becerilerini destekler. Okul informal öğrenmeyi tanımlayarak ve doğrulayarak öğrencileri hayat boyu öğrenmeye yönelik teşvik eder.
Geliştirme için anahtar noktalar:
-
İnformal öğrenme çevresine izin vermek: Okuldaki informal öğrenme alanı rahat ve izlenmeyen bir alan olması ile daha fazla ev ortamına benzeyen bir alan olabilmektedir.
-
Motivasyonun ve kendini ifade etmenin desteklenmesi: Öğretmenler kişiselleştirilmiş öğrenmeyi desteklerler. Öğrenciler ayrıca kendi kişisel portfolyolarını geliştirirler.
-
Kişisel öğrenme cihazlarını kullanma: Kişisel öğrenme cihazları, netbooklar ve tabletler gibi online kaynaklara ve sanal öğrenme ortamlarına evde ve okulda erişim imkanı sunar.
-
İnformal öğrenmeyi tanımlama yollarını benimsemek: Öğrenme günlükleri ve portfolyolar informal öğrenmenin izlerin takip etmek için kullanılabilir.
-
Ters düz edilmiş (flipped) sınıf: Öğrenciler evlerinde iyi yapılandırılmış bağımsız öğrenmeler gerçekleştirir. Öğretmen sınıf içindeki zamanını proje çalışmalarına ve işbirliğine ayırır.
-
Oyun ile öğrenme: Okul esnasındaki aralarda ve okul sonrası zamanlarda öğrenciler için eğitsel oyunlar sağlanır.
Faydalı araçlar:
-
İnformal malzemeler
-
Çalışma köşeleri
-
Taşınabilir cihazlar
-
Ses cihazları ve kulaklıklar
-
Kitaplar ve e-kitaplar
-
Oyunlar (analog ve dijital)
Geliştirme alanı informal öğrenme ve kendini yansıtma (self-reflection) için bir alandır. Öğrenci çalışmasını bağımsız olarak kendi hızında yapabilir. Ayrıca öğrenciler okulda ve evde formal sınıf düzenlemelerinin dışında kendi ilgi alanlarına yoğunlaşarak informal öğrenmeler gerçekleştirebilir. Öz yönelimli öğrenmeyi güçlendirecek yollar sunarak okul, öğrenenlerin kendini yansıtma ve üst bilişsel becerilerini destekler. Okul informal öğrenmeyi tanımlayarak ve doğrulayarak öğrencileri hayat boyu öğrenmeye yönelik teşvik eder.
Geliştirme için anahtar noktalar:
-
İnformal öğrenme çevresine izin vermek: Okuldaki informal öğrenme alanı rahat ve izlenmeyen bir alan olması ile daha fazla ev ortamına benzeyen bir alan olabilmektedir.
-
Motivasyonun ve kendini ifade etmenin desteklenmesi: Öğretmenler kişiselleştirilmiş öğrenmeyi desteklerler. Öğrenciler ayrıca kendi kişisel portfolyolarını geliştirirler.
-
Kişisel öğrenme cihazlarını kullanma: Kişisel öğrenme cihazları, netbooklar ve tabletler gibi online kaynaklara ve sanal öğrenme ortamlarına evde ve okulda erişim imkanı sunar.
-
İnformal öğrenmeyi tanımlama yollarını benimsemek: Öğrenme günlükleri ve portfolyolar informal öğrenmenin izlerin takip etmek için kullanılabilir.
-
Ters düz edilmiş (flipped) sınıf: Öğrenciler evlerinde iyi yapılandırılmış bağımsız öğrenmeler gerçekleştirir. Öğretmen sınıf içindeki zamanını proje çalışmalarına ve işbirliğine ayırır.
-
Oyun ile öğrenme: Okul esnasındaki aralarda ve okul sonrası zamanlarda öğrenciler için eğitsel oyunlar sağlanır.
Faydalı araçlar:
-
İnformal malzemeler
-
Çalışma köşeleri
-
Taşınabilir cihazlar
-
Ses cihazları ve kulaklıklar
-
Kitaplar ve e-kitaplar
-
Oyunlar (analog ve dijital)